Pak je kans - hulp bij schoolkosten

Hebt u een laag inkomen en weinig vermogen? Bijvoorbeeld omdat u werkt, maar weinig verdient.

Of omdat u een uitkering hebt. U kunt van de gemeente Amsterdam gratis hulp krijgen bij de kosten voor uw kinderen.

De inkomensnormen zijn verhoogd. Meer ouders kunnen daardoor regelingen aanvragen voor hun kinderen tot 18 jaar. Misschien u ook.

Stadspas

Met de Stadspas krijgt u veel korting. Bijvoorbeeld bij het zwembad, de bibliotheek of de bioscoop. Voor kinderen tot en met 14 jaar zijn er extra acties tijdens de schoolvakanties. En in de Kidsgids staan cursussen die kinderen voor weinig geld kunnen doen zoals streetdance, muziekles of knutselen. Soms hebt u de Stadspas nodig om andere regelingen te krijgen.

Kindtegoed

Met Kindtegoed kunt u spullen kopen die uw kind nodig heeft. Voorbeeld zijn schoolspullen, kleding of speelgoed. U kunt de spullen kopen bij verschillende winkels. U doet dit met de Stadspas van uw kind. Kindtegoed is voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar. Hoeveel geld uw kind krijgt, hangt af van de leeftijd van uw kind.

Gratis laptop of tablet basisschool

Uw kind is 10, 11 of 12 jaar en zit op de basisschool. Uw kind mag kiezen tussen een laptop of tablet. Uw kind moet eerst een computerles van 1,5 uur doen.

Kijk voor alle regelingen, voorwaarden en het aanvraagformulier op www.amsterdam.nl/pakjekans of bel 020 252 6000.

Vrijwillige ouderbijdrage betalen met Stadspas

Op bijna alle basisscholen en speciaal (basis)onderwijs kunt u de vrijwillige ouderbijdrage betalen met de Stadspas. Vraag hiernaar op school.

U gaat met de Stadspas van uw kind naar een medewerker op school.

De gemeente betaalt het bedrag voor de vrijwillige ouderbijdrage aan school.